Hjem » Kurs

Kurs

KursVinterens råeste eventyr   

Drømmer du om å fly?
Har du lyst til å suse over snødekte fjellvidder eller bortover vannet, året rundt?
Da er kiting noe for deg! Bli med på kurs i 2018. 


Kiting er en spennende og allsidig sport som går ut på å bruke en stor drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover. På snø kiter man med ski eller snowboard, på vann bruker man eget kitebrett. Kiting passer for folk i alle aldre og er også en fin familieaktivitet.

Tromsø kiteklubb har lang erfaring med å arrangere kurs for nybegynnere. Den nye kurssesongen starter i februar 2018. Våre instruktører er aktive i Tromsø kiteklubb og har vært det i en årrekke. De har god kjennskap til lokale forhold og vet om de beste vindspottene for nybegynnere. Det gir optimale forutsetninger for et godt kurs. Vi stiller med en hovedinstruktør og to hjelpeinstruktører på alle våre kurs, og for at du skal få best mulig oppfølging og progresjon har vi maks åtte deltakere.

Klubben stiller med alt av kitetustyr til kursene. Selv trenger du bare å stille med varme klær, ski og hjelm. Deltakerne får også et kurskompendium med det man trenger å lære.

 

Bestill kurset her: 

Kurs 1     9-11. februar 2018 

Kurs 2     16-18. februar 2018     

Kurs 3     23-25. februar 2018     

Kurs 4     2-4. mars 2018              - Utsolgt

Kurs 5     9-11. mars 2018 

 

 

Kursbeskrivelse


Fredag


Teori fra klokken 18.00-20.00. Vi går gjennom:

  • Helgens agenda
  • Gjennomgang av utstyr
  • Teori (vind og styring av kite)
  • Sikkerhet

 

Ta med penn og papir til teorikvelden om dere ønsker å notere. Vi anbefaler at dere ser gjennom kurskompendiet i forkant av teorigjennomgangen. 

 


Lørdag og søndag

Praktisk gjennomføring av kurset. Vi avtaler oppmøte lørdag morgen på teorikvelden. 

Lørdag kveld, etter en tur hjemom for opptining og klesskift, møtes vi på Flyt og tar en burger og en pils, utveksler erfaringer og lyger litt.


Ski og fottøy

Kiting kan gjøres med rando- og telemarkski og snowboard. På kurs anbefaler vi ski. Det kan hende at vi må gå ett stykke til treningsområdet, alt etter hvor vi finner vind. Det kan derfor være lurt å ta med skifeller om du har det.


Klær

Vi blir mest sannsynlig å være ute hele dagen både lørdag og søndag. Vi spiser lunsj ute, derfor må du ha med deg varme klær og helst en ekstra varm jakke til å ta utenpå når vi står stille eller tar pauser. En jervenduk eller liknende kan være smart, samt tørt skift om det skulle bli vått. Det er obligatorisk for deltakerne å bruke hjelm, og denne må du stille med selv. Om du har ryggskinne, kan den også brukes. Klubben låner ut knebeskyttere.

 

Mat

·         I tillegg til å ha med deg en solid matpakke og varm drikke anbefaler vi at du tar med noe kaldt å drikke, men husk at den kan fryse dersom det er kaldt ute.

Sosialt treff på lørdagen

 

På lørdag etter en dag under dragen og en tur hjemom for opptining og klesskift, møtes vi på Flyt og tar en burger og pils og utveksler erfaringer og lyger litt.

 

 

Salgsbetingelser

 

Kjøp av kitekurs

Kursavgiften inkluderer leie av utstyr og opplæring i bruken av det. Den inkluderer også medlemskap i Tromsø Kiteklubb for 2018.

 

Avmelding

Har du meldt deg på og betalt kursavgift, og må melde avbud, gjelder følgende;

• Melder du deg av mellom 14 og fire dager før kursstart får du refundert 50 % av kursavgiften.

• Melder du deg av mindre enn fire dager før kursstart, får du ikke refundert kursavgift.

• Avmelding må gjøres per e-post til tromsokiteklubb@gmail.com

 

Aldersgrense
Aldersgrense på våre kurs er 14 år.

Deltager mellom 16 og 18 år trenger skriftlig tillatelse fra foreldre/foresatte.

Er deltager under 16 år, må deltager også stille med en foresatt.Den foresatte forplikter seg til å hjelpe til og sikre sitt barn under øvelser. foresatte må også si seg villig til å hjelpe deltaker nr 2 på gruppen siden vi ikke kan sette et
barn til denne oppgaven.

Kjøp og salg av kiteutstyr etter kurset.
Tromsø Kiteklubb har en egen side for kjøp og salg av kiteutstyr på Facebook, her kan du finne utstyr og du kan spørre etter råd for kjøp av utstyr.
Gruppe for kjøp og salg av kiteutstyr i Tromsø området 

Ta gjerne kontakt på tromsokiteklubb@gmail.com ved spørsmål eller annet.

 

Paypal